Places

Buildings of the World #1

Не е тайна, че съм върл фен на небостъргачите. Обожавам всичко свързано с тях и обичам да чета дори всички математически и архитектурни аспекти за построяването на един небостъргач. Покрай предишната ми работа пък ми се налагаше постоянно да съм затънала из дебрите на интериорния дизайн. Е през последните 3 месеца дори не съм и поглеждала какво ново има на хоризонта, затова и ето я новата “рубрика” (да го наречем така) в сайта, а именно “Buildings of the World”, където ще споделям за сгради и дизайни, които са ми направили впечатление.


Седалището на Tencent в Пекин в Zhonguancun Software Park

Проектът е поверен на фирмата OMA, които създават този 7-етажен гигант, в който да се поберат всички служители на компанията. Самите те (ОМА) описват сградата като малък град, побран в сграда. Всичко е изпипано така, че различните отдели на Tencent да могат да работят независимо един от друг, но и да имат връзка помежду си. Лично на мен много ми допада цялостния дизайн и как изглежда всичко. Надявам се скоро да има и повече информация как ще изглежда отвътре.

Прочети повече тук!


EDEN – новият жилищен небостъргач в Сингапур

Да си дойдем на думата за небостъргачите. Повечето от тях имат магазини и хотели в тях, но този е специално създаден като жилищна сграда. Това гигантско чудовище е високо 104.5 метра и побира 20 четиристайни апартамента, като всеки апартамент заема по цял етаж от сградата. Уникалното тук е всъщност самата концепция и факта, че сградата бяга надалеч от “нормалния” изглед на небостъргачите – както се вижда и на снимката всеки апартамент си има собствена градина. Това е първият проект за жилищна сграда на Heatherwick Studio и според мен са се справили добре – определено се е получило доста интересно. Сега само се чудя колко ли би струвал един от апартаментите.

Прочети повече тук!


Кафенето Joys в Шънджън, Китай

Винаги съм се впечатлявала от микро апартаментите. В случая обаче си говорим за кафене, което е разположено на общо 2.6 кв.м. и в тях е събрано всичко, което е нужно. На общо 9 кв.м. включващи и “втория етаж” (мецанин) на кафето се събират не само барът и витрината с предлаганите продукти, но има и места за сядане, до които обаче се стига благодарение на прибираща се стълба. Проектът е дело на Onexn Architects, а аз определено бих изпила едно кафе там.

Прочети повече тук!

xoxo
Amairo out

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: