Buildings of the World #1

Не е тайна, че съм върл фен на небостъргачите. Обожавам всичко свързано с тях и обичам да чета дори всички математически и архитектурни аспекти за построяването на един небостъргач. Покрай предишната ми работа пък ми се налагаше постоянно да съм затънала из дебрите на интериорния дизайн. Е през последните 3 месеца дори не съм и поглеждала какво ново има на хоризонта, затова и ето я новата “рубрика” (да го наречем така) в сайта, а именно “Buildings of the World”, където ще споделям за сгради и дизайни, които са ми направили впечатление.


Седалището на Tencent в Пекин в Zhonguancun Software Park

Проектът е поверен на фирмата OMA, които създават този 7-етажен гигант, в който да се поберат всички служители на компанията. Самите те (ОМА) описват сградата като малък град, побран в сграда. Всичко е изпипано така, че различните отдели на Tencent да могат да работят независимо един от друг, но и да имат връзка помежду си. Лично на мен много ми допада цялостния дизайн и как изглежда всичко. Надявам се скоро да има и повече информация как ще изглежда отвътре.

Прочети повече тук!


EDEN – новият жилищен небостъргач в Сингапур

Да си дойдем на думата за небостъргачите. Повечето от тях имат магазини и хотели в тях, но този е специално създаден като жилищна сграда. Това гигантско чудовище е високо 104.5 метра и побира 20 четиристайни апартамента, като всеки апартамент заема по цял етаж от сградата. Уникалното тук е всъщност самата концепция и факта, че сградата бяга надалеч от “нормалния” изглед на небостъргачите – както се вижда и на снимката всеки апартамент си има собствена градина. Това е първият проект за жилищна сграда на Heatherwick Studio и според мен са се справили добре – определено се е получило доста интересно. Сега само се чудя колко ли би струвал един от апартаментите.

Прочети повече тук!


Кафенето Joys в Шънджън, Китай

Винаги съм се впечатлявала от микро апартаментите. В случая обаче си говорим за кафене, което е разположено на общо 2.6 кв.м. и в тях е събрано всичко, което е нужно. На общо 9 кв.м. включващи и “втория етаж” (мецанин) на кафето се събират не само барът и витрината с предлаганите продукти, но има и места за сядане, до които обаче се стига благодарение на прибираща се стълба. Проектът е дело на Onexn Architects, а аз определено бих изпила едно кафе там.

Прочети повече тук!

xoxo
Amairo out

Amairo

Blogger, book hoarder, art lover! I like k-pop, visual kei and rock music! WordPress Lover! Writing is my passion, music is my life!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: