Първият Plovdiv WordPress Meetup | февруари 2018

Plovdiv WordPress Meetup

Беше 2008 година, началото, когато започнах да използвам WordPress. Бях наивно 18-годишно момиче, което искаше да има място, в което да пише какво му е на душата, а тогава да си блогър си беше голяма работа. Или поне аз така си мислех. И така, направих си акаунт в wordpress.com с най-глупавият ник, който ми дойде на ум, и колкото и да е странно, все още го използвам.

Разбира се, много неща се промениха пред годините и аз самата научих много, което от своя страна ме накара да започна да използвам по-стабилната (според мен) версия на WordPress, която можем да си свалим от wordpress.org. Е, в началото беше трудно – да знам, че трябва сама да си плащам както за домейн и най-вече за хостинг, но в последствие се радвах на факта, че сама мога да контролирам всичко и да решавам какво се случва с уебсайтовете, които съм направила.

Обичам WordPress и много ми се искаше да се занимавам професионално с него. Това се случи в един момент и се радвам, че стана така.

А не знам и как да обясня колко учудена бях, когато разбрах, че ще има официална meetup група в града, в който живея. Събрах всичкия кураж, взех другарче за подкрепа и отидохме. И беше супер.

В началото започна с леки разговори. Като за първи път, хората които го организираха бяха поели ролята да говорят и разкажат повече за идеята. Но пък и беше много полезно, тъй като научих неща, които не знаех преди.

Аз съм си нърд. Няма второ мнение по въпроса. Едно от любимите ми занимания е да си направя голяма чаша с кафе и да започна да си правя чисто нов сайт. В това ми е силата, сякаш – но инсталацията е изключително лесна. Е, избирането на тема понякога не е от най-лесните занимания, но пък е забавно. Имало е уебсайтове, за които са ми били нужни дни, за да избера правилната тема, но пък в последствие се оказа, че обичам да се занимавам и със смяна на темата на вече готов сайт. Държа на дизайна и обичам всичко да се нарежда по предназначение – с правилното му използване и добър изглед. Затова и ми бе много интересно да науча повече за Gutenberg проекта.

Plovdiv WordPress Meetup

Този meetup свърши с пица и бира и разговори. С мойто другарче не бяхме от най-разговорливите, но чух и научих доста и се радвам, че начинът, по който работя, се оказа правилният.

Срещите ще се случват всеки месец, поне така споделиха организаторите и аз се каня да отида пак. Може и да не съм спийкър (пък кой знае?), но харесвам такива събития, в които могат да се научат интересни неща от хора, които имат опит.

Plovdiv WordPress Meetup

xoxo
Amairo

One thought on “Първият Plovdiv WordPress Meetup | февруари 2018

 1. Hello ,

  I saw your tweets and thought I will check your website. Have to say it looks very good!
  I’m also interested in this topic and have recently started my journey as young entrepreneur.

  I’m also looking for the ways on how to promote my website. I have tried AdSense and Facebok Ads, however it is getting very expensive. Was thinking about starting using analytics. Do you recommend it?
  Can you recommend something what works best for you?

  Would appreciate, if you can have a quick look at my website and give me an advice what I should improve: http://janzac.com/
  (Recently I have added a new page about FutureNet and the way how users can make money on this social networking portal.)

  I have subscribed to your newsletter. 🙂

  Hope to hear from you soon.

  P.S.
  Maybe I will add link to your website on my website and you will add link to my website on your website? It will improve SEO of our websites, right? What do you think?

  Regards
  Jan Zac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *