HALO в България | Първият k-pop концерт – 13 март 2018

HALO in Bulgaria

Ако преди няколко години някой ми беше казал, че ще има k-pop концерт в България, щях много да се смея. Но ето че и това се случи и през март 2018-та бях на концерт в София с реална k-pop група. Все още не мога да повярвам. Групата се казва HALO, както може да се види от заглавието на поста, и та разцепиха сцената преди 7 години.

Когато обявиха концерта чухме за съществуването им за първи път, но така или иначе с компанията решихме да отидем. Купих си билета още през януари и чаках с нетърпение да дойде деня – 13-ти март се очертаваше да бъде специален. Приятелката ми Дани много хареса групата и беше повече от нетърпелива да ги видим на живо.

В деня на концерта се сформирахме група от 5 човека – аз, Милена, Вили (с която не се бяхме виждали от 7 години), Мария и Ралица, които срещнах за първи път. Дани тръгна преди нас, тъй като нямаше търпението да ме изчака да свърша работа до обяд. Във влака се приготвихме предварително и всичко беше наред докато чакахме да стане време да влезем, освен че времето реши, че трябва да вали.

Организацията беше окей, сцената беше подготвена, макар че по мое мнение беше малка, но момчетата дадоха всичко от себе си и се представиха добре въпреки малкото пространство. Започнаха с няколко песни – не си спомням коя беше първата, но втората беше заглавната песен от последното им завръщане – “Here I am”, за която феновете се бяха подготвили предварително и знаехме песента, за да пеем заедно с тях.

След първите няколко песни момчетата седнаха на столове, които им бяха приготвили и отговаряха на въпроси на феновете цели 30 минути. Въпросите бяха интересни, а отговорите още повече. Признавам си, че макар да знех за концерта няколко месеца предварително и така и не запомних всички членове на групата, но пък се забавлявах на шоуто, което направиха и макар че бях назад в публиката, успях да се насладя на гледката.

Много ми харесаха изпълненията им, както и самите песни, които сега най-накрая знам по заглавия. Обожавам песента “니가 잠든 사이에 (While You’re Sleeping)” и си направих плейлист в Spotify с техните песни.

Нямах възможността да се срещна лично с тях, но се радвам, че въпреки това отидох на концерта. Момчетата заслужават всичките си фенове и аз съм убедена, че и аз лично ще продължа да ги слушам. Очаквам с нетърпение да видя какво ново ще видим от тях.

Беше наистина забавен концерт и ако отново се върнат, определено ще отида да ги видя пак.

xoxo
Amairo

Снимки: Friday Chopsticks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *