Music Favorites
Listening

Music Favorites | май 2018

Май е почти към края си и съм радостна, че мога да споделя факта, че отново се завърнах към любимото си занимание – слушане на музика, след 2 цели години, в които го правех само докато пътувам за някъде. Това спиране се случи в следствие на различни причини и честно казано не слушах толкова музика, колкото бях свикнала, а и до някъде нямах никакво желание. Но сега, благодарение на една определена група, отново съм в играта, а ето ги и някои от любимите ми песни от май 2018-та.

Като за начало е не само песен, но цяла група. Това е EXO – корейска поп група, която имах щастието да преоткрия. По принцип слушам предимно азиатска музика – за предпочитане вижуъл кей, но от време на време и к-поп. Първото ми слушане на EXO бе през 2012 година, когато те дебютираха, а аз бях обсебена от песента “MAMA” и самият едноименен мини-албум. Но тогава сякаш ми идваше в повече факта, че са 12 човека, а вследствие просто спрях да слушам к-поп за определено време. Но сега, когато ги преоткрих, благодарение на приятелка, не мога да спра да слушам песните им – както на корейски, така и на китайски.

Песента, която мисля, че слушам най-много напоследък е “중독 (Overdose)”. Толкова е пристрастяваща, че я слушам отново и отново без спиране.

Някакси странно за този момент, но най накрая намерих време да изслушам новия албум на Letzte Instanz в началото на този месец. Определено имат страхотни песни, но песента която харесах най-много се оказа “Children”. В песента участва и Orphaned Land от Израел, а тя е наполовина на немски и наполовина на арабски. Влюбих се в мелодията, а текста ме накара много да се замисля.

И последната песен, която ще спомена е една, за която вече писах. Това е любимата ми песен от тазгодишната Евровизия. Толкова е добра, че нямаше как да мина без нея.

Можех да добавя и много други песни, но тези трите слушах най-активно през май. Интересно ми е какво ново ще си харесам през юни.

Споделете кои са вашите любими песни за последните седмици. Интересно ми е да разбера какво слушат другите напоследък. Оставете ми коментар или се свържете с мен чрез социалните медии.

xoxo
Amairo

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: