Hyung
Watching

Ревю: Hyung (2016)

Оригинално заглавие: 형 (Hyung)
Английско заглавие: My Annoying Brother
Премиера: 23 ноември 2016
Жанр: Комедия, драма, семеен
Продължителност: 110 мин.
Cast: До Кьонг Су, Чо Джонг Сок, Пак Шин Хье и други

Нека започна с това, че гледах филма изцяло заради До Кьонг Су, познат и като Дио от EXO и мой баяс. Но определено няма просто да си фенствам за него, а смятам да ви споделя повече за филма.

От много време исках да го гледам и това най-накрая се случи преди 2 дни. Филмът разказва историята на Го Ду Йонг (Дио) – млад спортист, който ослепява в следствие на удар по главата, и неговия по-голям брат – Го Ду Шик (Чо Джонг Сок), който е освободен от затвора, за да се грижи за слепия си брат. 

В началото филмът сякаш е повече комедия. Двамата братя, които не са се виждали от много време споделят забавни моменти, като Ду Йонг няма никакво желание да има общо с брат си, и обратното. В последствие обаче те започват да общуват повече и да споделят.

Филмът е изключително силен и емоционален. По-малко от 2 часа е, , но на мен ми отне повече от 2 часа и половина да го завърша, тъй като в някои моменти първо трябваше да спра да плача и да си изчистя очилата, защото просто не виждах екрана – толкова силно ме бе развълнувало действието.

И двамата актьори изиграха ролите си невероятно, и аз съм наистина впечатлена. Те успяха да пресъздадат всички чувства на героите, а изпълнението им толкова много ме докосна, че дори и сега докато пиша и си спомням части от филма, гърлото ми се свива и мога да заплача във всеки един момент.

Този филм може да ни научи на толкова много неща – да се грижим за себе си, но и за другите, да сме добри и да се борим за мечтите си и че всичко може да се случи – просто трябва да спрем да се страхуваме и да приемем съдбата си смело.

Не мога да не спомена и изпълнението на най-любимата ми актриса – Пак Шин Хье, която играеше ролята на треньорката на Ду Йонг. Тя успя по прекрасен начин да предаде важно съобщение на зрителите и да покаже какви трябва да бъдат истинските възпитатели и треньори. 

Трябва да спомена, че Кьонг Су е номиниран за 5 различни награди за този филм и печели 4 от тях – Most Popular Actor на 53тите Baeksang Arts Awards, Newcomer Award на Korean Film Shining Star Awards 2017, Star Award на 13th JIMFF Awards и Best New Actor na 38th Blue Dragon Film Awards. Гордея се с него!

И като за финал ще кажа, че “Hyung” е важен филм, който препоръчвам на всички. Дори и да не гледате азиатски филми, опитайте този. Заслужава си, обещавам!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: