Music Favorites | юли 2018

Music Favorites k-pop

Знам, че пропуснах цял месец, но юни беше много изморителен и нямах възможността да седна и да пиша, но сега съм тук, готова да споделя с вас кои са любимите ми песни за последният месец. Няма много промени от последния път, може би само фактът, че слушам повече к-поп отколкото някога преди съм слушала. Изцяло съм влюбена във всички песни на EXO и не мога да спра да въртя цялата им дискография. Освен това намерих и други групи, които ми харесват. А да видим кои са любимците за юли.

Вече казах, че слушам прекалено много EXO. Мисля, че вече знам почти всяка песен наизуст и както статистиката в моя last.fm профил и историята в YouTube показват, съм слушала песните им над хиляда пъти за последния месец. Песента, която съм слушала най-много е “Electric Kiss” от техния японски албум “Countdown” и смея да кажа, че е невероятно добра. Определено трябва да я чуете. Освен това може да слушате всички песни на групата в Spotify!

Все така EXO, но не точно. Някои от членовете на EXO имат солови песни, предимно създадени като саундтраци на филми и сериали. Такава е “Crying Out” на Дио, от саундтрака на филма “Cart”. Изключително докосваща и силна песен, а гласът на Дио е много специфичен и предава емоцията на текста много красиво.

Напоследък много си харесах и песента “Scentist” на друга корейска група – VIXX. Много е пристрастяваща и някак успях да запомня текста на припева много лесно. Очевидно е, че не говоря корейски, но някои песни карат хората да пеят заедно с тях, дори и човек да няма представа какво точно пее.

Никога не казвай никога. Преди време казах, че никога няма да слушам BTS, но ето че паднах в капана. Тази песен е навсякъде и е толкова готина, че не спрях да я слушам и даже си я добавих в плейлиста в Spotify, но засега е само тази – “Fake Love”. Опитах да слушам и някои от другите им песни, но засега не са точно моето нещо. Но пък ще им дам нов шанс занапред. Ще видим.

И накрая, но не и на последно място, моята най-любима група от Япония има нов албум. Това са KAT-TUN, и разбира се, че не мога да откажа на нова музика от тях. Слушам заглавната песен “Unstoppable” постоянно от момента, в който я чух за първи път. Може и да не се радвам на факта, че членовете останаха само трима, но ще продължа да ги слушам и подкрепям въпреки всичко. “Unstoppable” ми напомня малко и на някои от старите им песни, но това е хубаво нещо. Естествено няма как да ви я пусна, тъй като тяхната музика не се разпространява свободно абсолютно никъде.

Както и последния път, това не са всички песни, а най-слушаните от мен за последния месец. В момента тествам премиум акаунт на Spotify и съм доволна от услугата, и така ще имам възможността да слушам много повече интересна музика, за която да ви споделя следващите месеци. През август ще посетя и един рок фестивал, така че може би ще включа повече музика, която не е японска или корейска. Дано.

xoxo
Amairo out

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *