Life

Go Away, Go Away

Минаха две седмици откакто спрях антидепресантите официално. Писна ми да бъда спокойна кукла на конци, която ходи на работа, спи и между другото пълнее – поредната странична реакция, която не очаквах. Затова ги ликвидирах изцяло от системата си – още по-трудно начинание, в което две седмици не знаех къде се намирам, а валидолът беше най-добрия ми приятел.

След спирането на хапчетата малко по малко започна да се завръща желанието ми за действие – започна да ми се чете повече, да ми се пише, макар че писането засега е все още само желание, но най-вече започнах да не заспивам на всяка крачка. Така че реално нито с хапчета съм добре, нито без тях. Още доста време ще ми трябва, за да стигна до златната среда.

Най-трудното начинание обаче ще се окаже избягването от енергийните вампири в обкръжението ми. Оказа се, че са по-голяма бройка, отколкото очаквах и може би са реалните виновници за влошаването на психическото ми състояние. И този пък за разнообразие се оказа, че не е редовната заподозряна – напротив, дори ми оправя настроението.

Големият въпрос е… как човек се отървава от енергиен вампир, но по мил начин? Колкото и да ми е трудно да имам тези хора в обкръжението си, все още явно не съм закоравяла толкова, че да мога от раз да се разгранича и да не ми пука. Да, идиотката аз се притеснявам да не нараня чувствата на хора, които се възползват от мен и ме карат да се чувствам виновна, че съм жива. Прекрасно, нали? Such a logic, much sense. И затова ще се опитам да приложа най-стария трик на света – игнориране. Дано мине номерът.

И сега, за да си дам повече стимул, за да започна да правя каквото трябва, реших на всеки пост да споделям какво ще е случи след това и каква публикация може да очаквате от мен, о прекрасни хора, които ме четете.

В следващия пост: Как да свикнем да използваме телефон, който няма Google.

xoxo
Amairo out

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: