Exhalant: Spiro

“Bad things are always going to happen. There’s no way to avoid that. Our control comes in how we face them. Do we let them crush us, making us despondent? Do we face the unflinchingly and endure the pain? Do we outsmart them?”

― Richelle Mead, The Glittering Court

Имало едно време едно момиче, което вярвало в приказките. Вярвало, че когато има надежда и силна вяра, всичко може да се случи. Че вселената ще се нареди така, че всичко и всички да ѝ помогнат да сбъдне мечтите си.

Момичето вярвало и се надявало толкова дълго, въпреки че никога не получавало нищо наготово. Колкото и да чакало, знаело че ако не запретне ръкави и не свърши всичко само, желанията му никога няма да се сбъднат. Дълги години мълчало и тихо се надявало, че все някога ще дойде и неговото време – да вдигне глава и да посрещне живота достойно, сбъдвайки всичките си желания и мечти.

Времето минавало, и малко по малко момичето разбрало, че колкото и да чака и да се надява, вселената няма да се завърти така, че да нареди всичко. И въпреки че полагало усилие след усилие, разочарованията следвали едно след друго. С годините момичето спряло да вярва и оставило живота си да върви по течението, без да се опитва да промени каквото и да било. Знаело, че каквото и да направи, няма да има промяна. Или поне така всички го накарали да повярва.

Един ден обаче момичето се събудило от порочния си сън. Вече било достатъчно голямо, за да повярва, че съдбата е в собствените му ръце и това, което другите казват не може и не трябва да бъде водещо в живота му. Че трябва да изправи гордо глава и да повярва отново – да повярва в себе си. Разбрало, че най-голямото богатство е да вярва в себе си да живее живота си по начин, който да го удовлетворява и да го кара да иска да живее и да върви напред с гордо вдигната глава.

Имало едно време едно момиче, което повярвало в себе си. Повярвало в способностите си и в това, че мечтите се сбъдват не само когато дава най-доброто от себе си, но когато повярва, че заслужава хубавите неща, които му се случват.

Имало едно време едно момиче, което вдигнало високо глава и повярвало! И тръгнало напред, знаейки, че ще успее!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *