Amairo Log

Amairo Log: Break Your Box

“I know you aren’t perfect. But it’s a person’s imperfections that make them perfect for someone else.”

― Stephanie Perkins, Lola and the Boy Next Door

Сам по себе си, човек не е перфектен. Никой не може да бъде перфектен. Ако имаше такива хора, светът определено щеше да е много по-различен. Ако всички бяхме перфектни, сигурно нямаше да съм тук и да пиша, а да работя усилено по проектите, които имам. А може би ако бях перфектна, те вече щяха да са готови и нямаше да ми се налага да мисля кое и по какъв начин да преструктурирам.

Само дето съм далече от перфектното и дори и да съм такава в очите на някого, то това познание не ме озарило. Затова сега седя, пия второто си кафе от 7-8 часа насам и отново мисля как да разпределя задълженията си и да остане време за всичко. А най-голямата задача е да успея да се накарам всъщност да правя нещо, а не да гледам в една точка, а времето да си тече. Затова реших като един добър владетел (предимно на времето си), да седна и да си помисля, но и да създам една таблица, с която да си улесня съществуването за напред. Или да кажем, в моя случай преносно, да разбия кутията, в която съм се скрила.

“Break the Box” – Mission Possible

Да мога:
 • да се науча по-често да казвам “не” и да не се затрупвам с чужди проекти;
 • да приоритизирам себе си и да мога да разпределям времето си както аз искам, а не защото на някого му се е приискало да разговаря с мен в точно този момент;
 • да се науча, ама наистина, да игнорирам хората, които ме карат да се чувствам зле;
 • да не мисля прекалено много за неща, които няма как да се случат (daydreaming is forbidden);
 • да спра да се дразня на хората, които копират всяко мое действие и идея, да се гордея, че ги вдъхновявам, въпреки факта, че крадат идеите ми.
 • да се науча да не позволявам да бъда толкова емоционално зависима от отношението на хората.
Да свърша:
 • да направя списък с всички проекти, по които работя и да премахна тези, към които вече нямам интерес;
 • да си направя график за писане и да благоволя да го спазвам, а не само да го гледам влюбено;
 • да си отделя повече време за четене на книгите, които имам и да не си купувам нови докато не прочета поне 3 от тези, които вече притежавам;
 • да направя списъка с филми и сериали, които искам да гледам, и да взема наистина да ги гледам;
 • да си създам правило, което да ми напомня, че външния свят съществува и ще е хубаво да излизам на въздух по-често. Вкъщи няма да избяга.
頑張ることを約束します!

Преди броени дни бе официалното излизане на новият филм с участието на Чаньол – “The Box”. Все още не съм гледала филма, но пък вече изслушах саундтрака, който е наличен в Spotify и съм влюбена в главната песен. Тя е точно това, от което имах нужда в момента.


А ти видя ли?

Music’s Most Treacherous Assignment: Finishing Mozart – напоследък съм на вълна класическа музика и освен да я слушам, обичам и да чета за нея.

xoxo
Amairo out

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: