Music Favorites | май 2018

Music Favorites

Май е почти към края си и съм радостна, че мога да споделя факта, че отново се завърнах към любимото си занимание – слушане на музика, след 2 цели години, в които го правех само докато пътувам за някъде. Това спиране се случи в следствие на различни причини и честно казано не слушах толкова музика, колкото бях свикнала, а и до някъде нямах никакво желание. Но сега, благодарение на една определена група, отново съм в играта, а ето ги и някои от любимите ми песни от май 2018-та.

Като за начало е не само песен, но цяла група. Това е EXO – корейска поп група, която имах щастието да преоткрия. По принцип слушам предимно азиатска музика – за предпочитане вижуъл кей, но от време на време и к-поп. Първото ми слушане на EXO бе през 2012 година, когато те дебютираха, а аз бях обсебена от песента “MAMA” и самият едноименен мини-албум. Но тогава сякаш ми идваше в повече факта, че са 12 човека, а вследствие просто спрях да слушам к-поп за определено време. Но сега, когато ги преоткрих, благодарение на приятелка, не мога да спра да слушам песните им – както на корейски, така и на китайски.

Песента, която мисля, че слушам най-много напоследък е “중독 (Overdose)”. Толкова е пристрастяваща, че я слушам отново и отново без спиране.

Някакси странно за този момент, но най накрая намерих време да изслушам новия албум на Letzte Instanz в началото на този месец. Определено имат страхотни песни, но песента която харесах най-много се оказа “Children”. В песента участва и Orphaned Land от Израел, а тя е наполовина на немски и наполовина на арабски. Влюбих се в мелодията, а текста ме накара много да се замисля.

И последната песен, която ще спомена е една, за която вече писах. Това е любимата ми песен от тазгодишната Евровизия. Толкова е добра, че нямаше как да мина без нея.

Можех да добавя и много други песни, но тези трите слушах най-активно през май. Интересно ми е какво ново ще си харесам през юни.

Споделете кои са вашите любими песни за последните седмици. Интересно ми е да разбера какво слушат другите напоследък. Оставете ми коментар или се свържете с мен чрез социалните медии.

xoxo
Amairo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *