Hyung
Watching

Ревю: Hyung (2016)

Оригинално заглавие: 형 (Hyung)
Английско заглавие: My Annoying Brother
Премиера: 23 ноември 2016
Жанр: Комедия, драма, семеен
Продължителност: 110 мин.
Cast: До Кьонг Су, Чо Джонг Сок, Пак Шин Хье и други

Нека започна с това, че гледах филма изцяло заради До Кьонг Су, познат и като Дио от EXO и мой баяс. Но определено няма просто да си фенствам за него, а смятам да ви споделя повече за филма.

От много време исках да го гледам и това най-накрая се случи преди 2 дни. Филмът разказва историята на Го Ду Йонг (Дио) – млад спортист, който ослепява в следствие на удар по главата, и неговия по-голям брат – Го Ду Шик (Чо Джонг Сок), който е освободен от затвора, за да се грижи за слепия си брат. 

В началото филмът сякаш е повече комедия. Двамата братя, които не са се виждали от много време споделят забавни моменти, като Ду Йонг няма никакво желание да има общо с брат си, и обратното. В последствие обаче те започват да общуват повече и да споделят.

Филмът е изключително силен и емоционален. По-малко от 2 часа е, , но на мен ми отне повече от 2 часа и половина да го завърша, тъй като в някои моменти първо трябваше да спра да плача и да си изчистя очилата, защото просто не виждах екрана – толкова силно ме бе развълнувало действието.

И двамата актьори изиграха ролите си невероятно, и аз съм наистина впечатлена. Те успяха да пресъздадат всички чувства на героите, а изпълнението им толкова много ме докосна, че дори и сега докато пиша и си спомням части от филма, гърлото ми се свива и мога да заплача във всеки един момент.

Този филм може да ни научи на толкова много неща – да се грижим за себе си, но и за другите, да сме добри и да се борим за мечтите си и че всичко може да се случи – просто трябва да спрем да се страхуваме и да приемем съдбата си смело.

Не мога да не спомена и изпълнението на най-любимата ми актриса – Пак Шин Хье, която играеше ролята на треньорката на Ду Йонг. Тя успя по прекрасен начин да предаде важно съобщение на зрителите и да покаже какви трябва да бъдат истинските възпитатели и треньори. 

Трябва да спомена, че Кьонг Су е номиниран за 5 различни награди за този филм и печели 4 от тях – Most Popular Actor на 53тите Baeksang Arts Awards, Newcomer Award на Korean Film Shining Star Awards 2017, Star Award на 13th JIMFF Awards и Best New Actor na 38th Blue Dragon Film Awards. Гордея се с него!

И като за финал ще кажа, че “Hyung” е важен филм, който препоръчвам на всички. Дори и да не гледате азиатски филми, опитайте този. Заслужава си, обещавам!

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: