Music Favorites k-pop
Listening

Music Favorites | юли 2018

Знам, че пропуснах цял месец, но юни беше много изморителен и нямах възможността да седна и да пиша, но сега съм тук, готова да споделя с вас кои са любимите ми песни за последният месец. Няма много промени от последния път, може би само фактът, че слушам повече к-поп отколкото някога преди съм слушала. Изцяло съм влюбена във всички песни на EXO и не мога да спра да въртя цялата им дискография. Освен това намерих и други групи, които ми харесват. А да видим кои са любимците за юли.

Вече казах, че слушам прекалено много EXO. Мисля, че вече знам почти всяка песен наизуст и както статистиката в моя last.fm профил и историята в YouTube показват, съм слушала песните им над хиляда пъти за последния месец. Песента, която съм слушала най-много е “Electric Kiss” от техния японски албум “Countdown” и смея да кажа, че е невероятно добра. Определено трябва да я чуете. Освен това може да слушате всички песни на групата в Spotify!

Все така EXO, но не точно. Някои от членовете на EXO имат солови песни, предимно създадени като саундтраци на филми и сериали. Такава е “Crying Out” на Дио, от саундтрака на филма “Cart”. Изключително докосваща и силна песен, а гласът на Дио е много специфичен и предава емоцията на текста много красиво.

Напоследък много си харесах и песента “Scentist” на друга корейска група – VIXX. Много е пристрастяваща и някак успях да запомня текста на припева много лесно. Очевидно е, че не говоря корейски, но някои песни карат хората да пеят заедно с тях, дори и човек да няма представа какво точно пее.

Никога не казвай никога. Преди време казах, че никога няма да слушам BTS, но ето че паднах в капана. Тази песен е навсякъде и е толкова готина, че не спрях да я слушам и даже си я добавих в плейлиста в Spotify, но засега е само тази – “Fake Love”. Опитах да слушам и някои от другите им песни, но засега не са точно моето нещо. Но пък ще им дам нов шанс занапред. Ще видим.

И накрая, но не и на последно място, моята най-любима група от Япония има нов албум. Това са KAT-TUN, и разбира се, че не мога да откажа на нова музика от тях. Слушам заглавната песен “Unstoppable” постоянно от момента, в който я чух за първи път. Може и да не се радвам на факта, че членовете останаха само трима, но ще продължа да ги слушам и подкрепям въпреки всичко. “Unstoppable” ми напомня малко и на някои от старите им песни, но това е хубаво нещо. Естествено няма как да ви я пусна, тъй като тяхната музика не се разпространява свободно абсолютно никъде.

Както и последния път, това не са всички песни, а най-слушаните от мен за последния месец. В момента тествам премиум акаунт на Spotify и съм доволна от услугата, и така ще имам възможността да слушам много повече интересна музика, за която да ви споделя следващите месеци. През август ще посетя и един рок фестивал, така че може би ще включа повече музика, която не е японска или корейска. Дано.

xoxo
Amairo out

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: